Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ville Kuronen

Ville Kuronen (1917-2000) on minun isäni. Tiiviin yhteenvedon hänestä ja joistakin sukulaisistani löytää Aili Nupposen mainiosta blogista Tikkalan ja Onkamon Kuroset. Isän sota-aikainen kuva on sivun alussa. Julkaistuista romaaneista löytyy hyvät yhteenvedot Wikipediasta.

Isä julkaisi kymmenen vuoden aikana kuusi romaania vuodesta 1978 lähtien. Kustantajana oli Kirjayhtymä, jonka kirjallinen johtaja Keijo Immonen suhtautui isäni teksteihin lämmöllä ja ymmärryksellä. Ilman häntä tekstit olisivat ehkä jääneet kokonaan julkaisematta.

Jäämistöön kuuluu kaksi julkaisematonta romaania ja jonkin verran muuta tekstiä. Julkistan romaanit tässä.

Romaani Pojasta mieheksi? (1997) on kasvu- ja kehitystarina, joka kertoo pienyrittäjän ja hänen sukunsa arjesta sodan jälkeen.

Romaani Viron vuoro (1997) kertoo Viron vaikeista vuosista ennen sotaa ja sodan jälkeen.

Romaanien syntyhistoriasta en tiedä käytännöllisesti katsoen mitään. Viroa käsittelevästä kirjasta kuulin isältä jotain, mutta tekstiä en hänen elinaikanaan lukenut.

Vuosiluvuksi on valittu 1997 siksi, että käsikirjoitusten mukana sain kaksi mainitulle vuodelle päivättyä lyhyttä saatekirjettä. Muita kirjeitä tai mitään muuta näihin romaaneihin liittyvää materiaalia en ole saanut. Kirjojen nimekkeet ovat minun.