Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Artikkelit ja julkaisut

 


 

Tanja Kuronen

Suursiivous eli tutkimus vanhusten kotisiivoustyön haasteista. Pro-gradu -tutkielma Helsingin yliopisto 2005.

Kansalaistyö. Teoksessa Jouko Kajanoja (toim.) Työllisyyskysymys. Helsinki: Into 2018, 396-406.

Tanja Kuronen

Tanja on lapsistani vanhin. Hän valmistui valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2005. Sosiaalipolitiikan alaan kuuluva pro-gradu -tutkielma on otsikoltaan Suursiivous eli tutkimus vanhusten kotisiivoustyön haasteista. Tutkielma palkittiin vuoden parhaana sosiaalipolitiikan pro-graduna Suomessa. Päijät-Hämeen ja Itä-Uudenmaan sosiaalialan osaamiskeskus Verso julkaisi tutkielman omassa sarjassaan vuonna 2006.

Pro-gradun pohjalta Tanja kirjoitti artikkelin Vanhusten kotisiivous - hoivaa vai palvelua? Se on julkaistu teoksessa Vanhuus ja sosiaalityö - Sosiaalityö avuttomuuden ja toimijuuden välissä. Kirjan ovat toimittaneet Marjaana Seppänen, Antti Karisto ja Teppo Kröger (PS-kustannus 2007).

Tanja jatkoi tutkimustyötään vanhustyön ongelmista laajentaen aihepiiriä kansalaistyön suuntaan. Siitä hän julkaisi ensin yhdessä Hanna Moilasen kanssa teoksen Kansalaistyötä kaikille (Into 2015).

Tanja väitteli sosiaalipolitiikasta valtiotieteiden tohtoriksi Helsingin yliopistossa vuonna 2015. Väitöskirjan otsikkona on Hoivapommin purkajat. Siinä hän esittää perustelut sille, miksi osa vanhusten hoivatyöstä on järkevintä järjestää kansalaistyönä. Kansalaistyö tässä yhteydessä on kansalaisyhteiskunnan työtä. Kirja on Gaudeamuksen kustantama. Sitä ei ole (ainakaan toistaiseksi) saatavissa sähköisessä muodossa.

Uusin Tanjan julkaisema teksti on artikkeli Kansalaistyö, joka on julkaistu Jouko Kajanojan toimittamassa teoksessa Työllisyyskysymys (Into 2018).