Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Toisten blogit

  • Alma Deutscher on vuonna 2005 syntynyt englantilainen säveltäjä, pianisti ja viulisti (ks. myös Wikipedia). Liitän hänet tähän siksi, että Suomessa häntä ei juurikaan tunneta. Alma aloitti pianonsoiton 2 vuotiaana ja viulunsoiton 3 vuotiaana. Säveltämisen hän aloitti 4 vuotiaana. Hänen ensimmäinen täysimittainen oopperansa esitettiin Wienissä joulukuussa 2016. YouTubesta löytyy oopperan kamarimusiikkiversio. Suomen kielellä hänen oopperansa ensiesityksestä on lyhyt artikkeli Helsingin sanomissa.
  • Janne Saarikivi on Helsingin yliopiston tutkija (suomalais-ugrilainen kielentutkimus). Parhaan todistuksen Saarikiven tekstien erittäin korkeasta tasosta, terävyydestä ja lukemisen tärkeydestä on laatinut uus-oikeistoa edustavan Liberan toiminnanjohtaja Heikki Pursiainen. Kukaan ei pysty suosittelemaan Saarikiveä paremmin kuin hän. Vastustaja näkee aina vastustettavansa vahvimmat kohdat parhaiten. Pursiaisen blogi Janne Saarikiven tympeä uudenvuodenpuhe käsittelee Saarikiven Image-lehdessä joulukuussa 2015 julkaisemaa Uudenvuodenpuhetta. Liberan sivuilta löytyy myös Saarikiven vastaus Pursiaisen harjoittamaan mustamaalaukseen. Kun nämä kolme tekstiä on lukenut, on päässyt hyvään alkuun Saarikiveen tutustumisessa.
  • Kari Uusikylä on Helsingin yliopiston  kasvatustieteen, erityisesti didaktiikan emeritusprofessori. Hänet tunnetaan parhaiten lahjakkuutta koskevista tutkimuksista. Hän on kirjoittanut tästä aihepiiristä useita kirjoja. Blogikirjoitukset käsittelevät laajasti erilaisia yhteiskunnallisia kysymyksiä. Kirjoitusten perussävy on humanistinen, mutta kyllä niistä löytyy kulloiseenkin aiheeseen soveltuvasti sarkasmia, terävyyttä ja rohkeutta. Hyvä esimerkki on Kertokaa terveiset Juha Sipilälle maaliskuulta 2017.