Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Vastavalkea

Osallistuin syksyn 2019 ajan Vastavalkea -nimisen verkkojulkaisun toimittamiseen ja kirjoitin kyseiseen julkaisuun muutamia artikkeleita. Kirjoittaminen ja toimittaminen osoittautuivat liian raskaiksi ja sen vuoksi lopetin. Lopetin siis toimittamisen mutta samalla lopetin kirjoittamisen - lopullisesti. Lisäksi suljin Facebook-tilin. Näin ollen tämä sivusto on ainoa mitä on jäljellä. Esittelen tässä lyhyesti kirjoittamani artikkelit ja laitan niihin linkit. Artikkeleita on kaikkiaan 13 ja enempää ei siis tule.

Ensimmäinen artikkeli on otsikoltaan Satavuotinen kylmä sota (12.6.2019), jossa käsittelen lähinnä Stephen F. Cohenin kirjan pohjalta Yhdysvaltain ja Neuvostoliiton/Venäjän välisiä suhteita, Sittemmin laajensin tätä aihepiiriä useassa artikkelissa, joissa käsittelin Russiagaten nimellä kulkevaa suunnatonta huijausoperaatiota, Siihen on osallistunut innolla Suomen koko valtamedia. YLE ja Helsingin sanomat (oikeammin Helsington Post) aivan erityisellä innolla.

Edellä tarkoitetut artikkelit ovat Trump ja Venäjä-tutkinnan käänteet (10.8.2019), Päättykö Joe Bidenin kilpa, ja siksikö Lagarde? (2.9.2019), Syytös: Robert Mueller torpedoi 9/11-iskujen tutkimuksia (19.9.2019) ja Ukrainagate eli virkarikostutkinta presidentti Trumpista (18.11.2019).

Todettakoon lyhyenä yhteenvetona edellä lueteltujen artikkeleiden sisällöstä: Venäläiset eivät koskaan hakkeroineet USA:n demokraattien puoluetoimiston tietokonetta ja varastaneet sieltä aineistoa. Aineisto kopioitiin toimistossa paikanpäällä. Ketkä sen tekivät, sitä viranomaiset eivät ole halunneet tutkia. Tästä kaikesta on olemassa ehdottoman pitävä rikosteknillinen todistusaineisto, jonka ovat tuottaneet William Binney, entinen NSA:n teknillinen johtaja ja hänen kollegansa Yhdysvaltain eri tiedusteluelimistä.

Lempiaiheestani Suomen demokratian surkeasta tilasta kirjoitin artikkelit Demokratiasta Suomessa (24.9.2019), Demokratiasta Suomessa - mihin suuntaan (6.10.2019) ja Demokratiasta Suomessa - keskusteleva demokratia (21.10.2019). Mitään muutosta parempaan ei ole tapahtunut eikä ole edes odotettavissa.

Maailmapolitiikan suuresta muutoksesta ja Yhdysvaltain hegemonia-aseman vähittäisestä murtumisesta kirjoitin artikkelit Venäjä ja Kiina lähentyvät - mannerlaatat ovat liikkeessä! (30.9.2019) ja Kiinan Uusi Silkkitie -hanke (4.11.2019).

Kulttuurista kirjoitin - ikäänkuin kevennykseksi - artikkelit Harvinaisia elokuvia (ja tekstityksiä) metsästämässä (2.10.2019) ja Klassista musiikkia ja ykkösolutta (14.11.2019).

Näin jälkikäteen tärkeimpänä pidän artikkelia Ovatko keskuspankit kaappaamassa vallan valtioilta? (27.10.2019). Kun seuraa maailmalla käytävää keskustelua nimi Mark Carney tulee aivan jatkuvasti esille. Lisäksi puhutaan ja kirjoitetaan finanssipoliittisen vallan siirtymisestä valtioilta keskuspankeille. Nämä ovat asioita, joista Suomessa ei puhuta mitään. Suurimmista ja tärkeimmistä kysymyksistä kukaan ei uskalla puhua julkisesti.